söndag 12 april 2009

Naturstudier - Rökaren

På senare tid har en gren av Homo Sapiens avknoppat till en ny art – rökaren – eller Fumo Sapiens. Man träffar oftast på Fumo Sapiens i dörrar till större byggnader där de står och försöker blåsa in så mycket rök som möjligt för att locka ut eventuella Fumo Sapiens som vistas inne i byggnaden. Eftersom Fumo Sapiens har det sämsta luktsinnet bland primaterna får de ta i ganska ordentligt.



När tillräckligt många samlats så vidtar parningsritualen som tillgår så att de harklar så ljudligt det bara är möjligt.



När så hanen har lyckats harkla upp en munfull slem så spottar han ut det på marken. Man har fortfarande inte lyckats reda ut om avsikten är att skvippa omkull en Homo Sapiens-hanne som råkar trampa i harkelslemmet och på så vis visa sej driftig eller om det är de vackra mönstren av brunt och grönt slem med små svarta rosor och ljusgröngult skum som tilltalar honorna.

1 kommentar:

  1. Förlåt, förlåt. Det är bara det att jag håller på att bli alltmer allergisk mot tobak så det håller på att bli riktigt jobbigt att passera in och utgångar nuförtiden.

    SvaraRadera