torsdag 22 januari 2015

They shoot cartoonists, don't they?

Jo, det är lite aktivitet nuförtiden. Livet har blivit lite tråkigare utan pudeln Dennis så jag har mest en massa gubbgnäll att säga.

Vad som hänt här senast är förstås att en hög franska tecknare blivit ihjälskjutna av religiösa skäl. Det har strömmat förbi en hel del åsikter på fejjan och förbryllande många svenska tecknare verkar upptagna med att skuldbelägga offren.

Det var någon någonstans som ville ha bildkommentarer på alltihop så jag kletade ihop en teckning. Jag är lite ringrostig efter att ha tecknat så lite under lång tid. Å ena sidan har det varit skönt att slippa all frustration som är förknippad med teckning. Å andra sidan är det lite kul att se linjerna ramla ut på papperet.


2 kommentarer:

  1. Jag trodde att jag var fyndig med min rubrik. Jag irrade in på någon film någon gång där Jane Fonda stod på rollistan. Det var en uthållighetstävling i dans. Som jag minns det så var det en uthålighetsövning även för biopubliken. "They shoot horses, dont they" hette filmen. Jag råkade på boken i Laisvall och den var väldigt tunn minns jag. Jag tror att jag läste den också men av det minns jag ingenting.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg nu att illustrationen var rätt fyndig också, den anspelar väl på "En Svensk Tiger", från andra världskriget?

      Radera