torsdag 4 mars 2010

Hellre lyssna till den spade som brast än att aldrig skotta någon snö

Det verkar aldrig sluta snöa. Taken på mitt område är relativt platta. "Dansk arkitekt" säger folk förklarande när saken kommer på tal. För ett antal år sedan bytte vi ut de helt platta taken mot lätt lutande sk "dasstak". Hitintills har det fungerat bra. Det brukar alltid vara några plusgradersdagar så att det smälter bort lite grann, men i år ligger alltihop kvar.
Jag har iaktagit en lite lustig detalj. Det är männen som står på taket och skottar medans kvinnorna forslar bort snön till närmaste snöhög. Jag antar att det är en höjdräddhetsfråga men nu är det så att man kan inte längre trilla av taken. Ska man av dem får man hoppa upp på en snöhög bredvid huset.

Ni stackare som följt bloggen vet vilka spadproblem jag har haft i år. Det hela fortsatte med att jag skulle skotta bort lite fluffsnö med min nyinköpta spade då handaget sprack i småflisor. Det kan inte ha varit två kilo på spaden ...


Det går tydligen inte att köpa reservhandtag så jag fick köpa en ny spade igen.

5 kommentarer:

 1. Jag såg en snöslunga uppe på ett tak idag! :D

  SvaraRadera
 2. Varför KÖPTE du en ny spade? Du hade väl kunnat reklamera den? Det gjorde jag med vår nyinköpta, som är totalt felkonstruerad. Kinesisk? Den spricker sönder i fästet mellan skaft och skovelblad. Eftersom det inte fanns någon annan modell att få tag på blev det en likadan...Man är utlämnad till marknadskrafterna! Inne på vår andra spade som håller på att spricka sönder i fästet..reklame....och så där får man hålla på för att klara vintern.
  /Anders

  SvaraRadera
 3. De snikna svinen skulle ha kvitto! Men nu blev det en spade/skyffel i en helt annan prisklass; nämmeligen en Fiskars.

  SvaraRadera
 4. Ergonomisk hoppas jag inte!

  SvaraRadera
 5. Vi som följer bloggen är inte några stackare, vi är lyllosar.

  SvaraRadera