fredag 27 november 2009

Svenskhetens innersta väsen

Under ett fullmäktigemöte någonstans i Blekinge så skulle man avhandla svenskheten (Dryftar man sådana frågor på fullmäktigemöten?!?). En representant från Miljöpartiet sammanfattade svenskheten och kännetecknade svenskheten på följande sätt (Känsliga läsare uppmanas att blunda för nästa mening): "slicka fitta på morgonen och suga kuk på kvällen om man har lust". (Känsliga läsare kan öppna ögonen nu). I kraft av stigande ålder håller jag på att stå på allt vänskapligare fot med ordning så jag måste ju lufta en grund upprördhet (dvs något mindre upprörd än när man är djupt upprörd). Ska man tala på det sättet i ett fullmäktigemöte? Ungefär som en fyllekväll hos bröderna Landby - vad ska vi då klottra på toalettväggen? Vad ska vi tissla och tassla om bakom dassväggen?


Jag tycker också att det är allt oftare som man får höra liknande saker på radion. Är det kanske det som är svenskhetens innersta väsen? Kollektivt Tourettes syndrom?

4 kommentarer:

 1. Som invandrare blir man onekligen förvånad när man inser vad "svenskhet" i praktiken innebär. Och vad det är som krävs av oss invandrare för att bli "riktiga svenskar".

  Själv har jag hittills försök lära ungarna att tala vårdat språk. Jag har ansett att det är viktigt att exempelvis inte svära på främmande språk, eftersom man som utlänning aldrig kan förstå nyanserna till sitt fullo.

  Nu plötsligt går det upp för mig att "kuk" och "fitta" är ord som en infödd svensk gärna använder offentligt för att demonstrera skillnaden mellan oss och er. Mellan vi som inte kan och ni som både kan och vågar.

  Därför inser jag med smärta att pga mina brister som uppfostrare kommer mina ungar troligtvis aldrig bli accepterade i det svenska samhället.

  För helt oavsett att de FÅR ha oralsex med sina partners kommer de troligtvis att fega ur på ett torgmöte och inte berätta detta inför sin publik.

  SvaraRadera
 2. @Krapelax: Vilken ära att få besök av Flasbacks store poet! Även om tankegången här går mej något förbi.

  @Anonym: Det är de outtalade kraven som är de svåraste att uppfylla. Man undrar ju lite också hur det fungerar att ha två oralsexpartners under samma dag. Sånt skulle ju lätt kunna bli komplicerat på många plan.

  SvaraRadera
 3. Håkan / Wakuran1 december 2009 09:52

  Det är just kopplingen mellan etnicitet och sexuella handlingar som är litet haltande.

  För två partners under samma dag så krävs det noggranna överenskommelser i förväg, se polyamori, relationsanarki, swingers etc. (vilket dock knappast hindrar att det ändå kan bli "komplicerat på många plan".

  SvaraRadera