fredag 12 februari 2010

Ursula

Man är ju van vid de märkligaste bortförklaringar när politiker gör bort sej. Man förstår inte när man går på porrklubb, det enda man tycker är lite konstigt är att servitriserna inte har kläder på överkroppen och så vidare. Men Fredrik Federley tar det hela till nya nivåer. När han har bjudits på en nöjesresa så menar han att det är inte han som åkt på resan utan hans dragpersonlighet - Ursula. Det är klart att folk har olika personligheter i olika sammanhang. Man är inte samma person i korpfotbollens omklädningsrum som man är på ett föräldramöte. Men Federley är den första personen utanför psyket som jag hört insistera på att hans personligheter är separata juridiska personer.

Man kan ju inte låta bli att undra på om det här är början på en ny trend ...


Aftonbladet Aftonbladet (Märkligt. Det verkar bara vara Aftonbladet som skriver om det här)

5 kommentarer:

 1. Hej där!

  Vet inte om du missat de sista dagarnas debatt men jag var på en arbetsresa med två dagar på Gran Canaria samt två resedagar där jag första dagen jobbade ca 16 timmar och andra dagen ca 12 timmar.

  Kolla gärna in min blogg där allt finns dokumenterat. Synd om du ska göra bort dig på felaktiga uppgifter från Aftonbladets skandaljournalistisk.

  SvaraRadera
 2. Det är klart att Åke Forsmark "twistar" till verkligheten lite, det blir så mycket bättre satir då. Dock tycker jag att det är synd att nästan allas åsikter och upprördhet, inklusive Åkes, baseras på en rubrik i Aftobladet.

  Är det INGEN som är bnekant med uttrycket "kvällstidningsrubrik"? Jag insåg väldigt snart efter att jag lärt mig läsa att de är 90% lögn och 10% överdrifter.

  Suck, gör om, gör rätt Åke. Du brukar vara mycket roligare än såhär...

  Jag kan också rekommendera lite läsning av socialdemokrater Erik Laakso:
  http://www.eriklaakso.nu/?p=2417

  SvaraRadera
 3. Tack för visat intresse.

  Vad som är roligt och inte kan man alltid diskutera. Politiska skämt är ofta beroende på den politiska åsikt man har. Den här bloggen har haft 25 besök under de sex timmar som gått sedan inlägget publicerades och tydligen så var två av dessa centerpartistiska politiker.

  Jag har försökt ögna genom Federelys blogg men jag får inte riktigt kläm på den enda frågan som jag var intresserad av: Har han fällt kommentaren eller inte? Enligt Lakso så verkar det som att han har gjort det.

  Bodströms pajaserier måste man tydligen ta ställning till också. Jag är mot.

  Jag har ingen aning om mina skämt är roliga eller inte. Jag sitter mest och hittar på dem för mej själv och undviker helst betalda arbeten eftersom det då är någon som måste ta ställning till om jag verkligen är rolig eller inte. Varför skämtet dröjt ett tag var därför att jag ville undvika något simpelt trans-skämt. Jag såg just om Clint Eastwood-filmen "Bronco Billy" och då tuggar man om frasen "du kan bli den du vill vara" och då tänkte jag att det skulle vara roligt att rita Reinfeldt som Pippi.

  SvaraRadera
 4. I´m laughing...du ÄR rolig Åke. Federley är oxå rolig, lite.

  SvaraRadera
 5. Om vi ponerar att A-bladet har rätt version så är väl inte första gången vår riksdagsman uppvisat en kluven person. Jag tycker mig minnas en debatt i riksdagen för inte så länge sedan där han talade EMOT men röstade FÖR.
  Det var för övrigt en ganska kul parodi på våran Statsminister!

  SvaraRadera