onsdag 10 februari 2010

Köttklister

Nu har nästa briljanta EU-påbud kommit. Man ska tillåta något som kallas för "köttklister". Det är ingen idé för Sverige att rösta nej för att det kommer att gå genom ändå, heter det. Själv tycker jag att det skulle vara bra om Sverige markerade mot alltför konstiga grejer.

Men det som fascinerar mej mest är att man verkar så förtrogen med äckliga namn när man beslutar om saker och ting. Sen när det hamnar i butiken så kommer det att heta "Edvards hemrökta gårdsskinka".I somras så var vi och handlade på ICA i Arjeplog vid ett antal tillfällen. På grund av Arjeplogs geografiska läge så är transporterna rätt dyra så de vanliga plastpaketen med exakt cirkulär skinka var rätt dyr. Det var nästan samma pris att gå till charkdisken och köpa skinka skivad från - just det - skinkan. Det är både godare och så mycket trevligare när man kan se vad det är man äter.

DN , Aftonbladet

3 kommentarer:

 1. Mm Gmo köttklister.

  Kan säga såhär den butiken som säljer detta skräp kommer så sakterligen bojkottas eller brännas tippar jag för folk börjar få nog av denna Codex Alimentarius

  Menar som försäljare har du ochså ett ansvar och inte ta in produkter som förgiftar dina kunder , Eller?

  Lol vemfan kommer köpa domdär köttbitarna Hahahaha snacka om fiasko.

  ser jag själv dessa bitar i charken slänger jag dem i ansiktet på personalen , kan du räkna med.

  UT UR EU NU

  SvaraRadera
 2. Lugn och fin. Tredje charkassistent Carita som är den som i så fall kommer att få något i ansiktet har ungefär lika stor möjlighet att påverka som du och jag. Man kan be att få prata med ansvarig eller affärsinnehavaren och vänligt säga vad man tycker.

  SvaraRadera
 3. Fördelen med köttklister är nog alla nya maträtter som kommer uppkomma. Till exempel Klisterband och Biff á la Limström.

  SvaraRadera