torsdag 25 februari 2010

Dreglande skidåkare

Jag läste i någon sådan där facebook-statusuppdatering att "folk som inte kan åka skidor utan att dregla borde inte få vara i TV", detta från en person som lever tillsammans med en som tränat med Per Elofsson. Klart att man dreglar när man åker skidor på elitnivå.

Den mäktigaste dreglaren av alla var Juha Mieto. Man hade ett stort skägg när han startade och efter en femmil var hans skägg alltid dubbelt så lång när han gick i mål. På den tiden kördes alla femmilar antingen i fruktanvärd blötsnö eller arktisk kyla, vilket alltid satte sej i Mitos skägg.


På den tiden körde alla i grå dräkter vill jag minnas.

Någonstans mal en amerikan i mitt bakhuvud, Bill Koch, som var den som på allvar förde in den där fula skate-tekniken i skidåkningen. Jag tror att den uppfanns av en finne som inte var riktigt nykter eller hur det nu var. På Sixten Jernbergs tid gällde det att åka snyggt och stiligt. Om Bill Koch minns jag bara att han hade en röd luva så de måste ju ha gått över till färgade dräkter då ...

3 kommentarer:

 1. Ja, Juha Mieto hade ett särdeles mäktigt skidskägg, och kommer högt på vår topplista över världens främsta sportskägg:
  http://skaggbloggen.se/2010/01/topp-10-sportskagg-3/

  SvaraRadera
 2. Jag tror att Mieto är granne med mor och far! ;) Men jag tror inte att han dreglar så mycket, kan dock ha fel...

  Klart man ska ha skägg!

  SvaraRadera
 3. jag står fast vid mitt ord!
  Jag vill inte se dregel i TV!!

  SvaraRadera