onsdag 27 januari 2010

Storm

Pudeln Dennis älskar att gå ut. Så fort man börjar ta på sej ytterkläderna eller river av en hundbajspåse från rullen så hoppar och dansar han. Varje promenad är som en lottovinst för honom. Fyra gånger om dan så upprepar han denna glädjedans. I förmiddags (jag släntrade lite så jag nämns inte kalla det för morgon) så var han lika entusiastisk som vanligt.

Men jag öppnade den yttre ytterdörren svalnade entusiasmen raskt. Det var som att titta in i utblåset på en snöslunga. Dennis skällde och morrade på snömolnet.


Men efter att har grävt oss genom den första snödrivan så visade sej att det var en snövirvel just utanför ytterdörren som fick in i något slags kulmen just som vi öpnnade ytterdörren. Det gick att gå även om nederbörden föll i det närmaste vågrätt. Det är sådana här dagar man saknar en öppen spis. Tänk er en mugg varm choklad och en sprakande brasa och så kan man sitta och lyssna på hur vinden försöker ta tag i husknuten. Nu när jag tittar ut genom fönstret så har det lugnat sej lite men det stormar fortfarande. Snödrivan i förgrunden är alltså gatan.

3 kommentarer:

 1. Vill du låna våran DVD Åke?

  http://forsmark-stralandetider.blogspot.com/2009/12/trangtan-efter-platt-tv.html

  SvaraRadera
 2. Med min TV så motsvarar den där brasan ett värmeljus :(

  SvaraRadera
 3. Har du fortfarande inte fått köpa en platt-TV för Kerstin?

  SvaraRadera