måndag 18 januari 2010

Lågenergilampor - uppdatering

Ni stackare som läser den här bloggen ofta kanske minns att jag köpte en ny lampa till toaletten (ja, ungefär så intressant är bloggen) och politiskt korrekt som jag är så köpte jag en lågenergilampa. Problemet var bara det att det tog nästan 3 minuter innan man uppnått någotsånär ljus. Till sist blev jag så less så att jag for och handlade nya lågernergilampor. Denna gången undvek jag affärskedjornas egna produkter och gick på en Osram. Den såg lite skum ut med som ett rör som gick kors och tvärs och mest såg ut som ett nudelpaket.


Trots att priset var lågt så var det en helt annan upplevelse. Efter bara 4 sekunder hade man fullt ljus. Kanonbra. Men vad skulle jag göra av den gamla lampan. Vilken plats kan vara lämplig för en lampa som tar tre minuter på sej för att börja lysa?

Ungefär i den vevan kommer dottern förbi. Samtalet gick kors och tvärs i olika riktningar som brukligt är. Efter ett tag kommer vi in på den inte helt bekväma frågan om vilken etikett som gäller när en person ska kliva upp och den andre ligger kvar. Får man slå på taklampan? Min hustru brukar förvarna, jag brukar damma på och säga "oj, förlåt". Dotterns pojkvän kliver tydligen bara upp och slår på taklampan utan särskild anledning. Vilket lett till viss irritation.

-" Min dotter", sade jag, "Här har jag en högtekeknologisk uppfinning, en glödlampa som bara ger ett mycket diskret ljus och det tar flera minuter innan full ljusstyrka uppnås"

2 kommentarer:

 1. Du är en väldigt godhjärtad far!

  SvaraRadera
 2. Sovrumslampan byttes diskret. Miljövänlig som man är, skruvades den gamla lampan in i hallen där det ett tag varit mörkt då båda lamporna där är trasiga...
  Den ettikettfria sambon blev glad över att någon äntligen orkat byta lampa men frågade varför bara en lampa bytts....
  -tids nog får du se svarade jag... höhöhöhö
  Nästa morgon när han kliver upp och som vanligt oförskämt tänder lampan, sa han bara va fan...
  Jag svarade med tummen upp och ett 10 minuters långt skrattanfall!!! hahahaa
  Ibland är vi bara ett så bra team pappa!

  SvaraRadera