torsdag 21 januari 2010

Facebooksolidaritet

Jag har alltid undvikit de där grupperna på Facebook där man ska visa sin solidaritet i olika ömmande frågor. Jag har trott att det varit cynism från min sida då jag antagit att det är ett ganska dödfött sätt att arbeta på. Men de senaste dagarna har jag insett att jag egentligen haft rätt hela tiden. Det är väl bara synd att det är babianerna på Flashback som ska visa det.

Man travar på genom livet, man önskar att man orkade göra mer åt saker men man har fullt upp med sitt eget. Det händer då och då sådana där katastrofer som den i Haiti. Men man ids inte skicka in den där hundringen som man faktiskt skulle kunna. Så bekvämt då att bara klicka på "gå med i grupp" på Facebook, då har man i alla fall gjort något! Eller har man det? Är det inte bara ett självbedrägeri för att slippa ta sej det besväret och umbärandet att skicka iväg den där hundringen?


Nu gick jag aldrig med i någon sådan grupp eftersom jag råkade läsa om de vilda planerna på att ändra namn på olika grupper på Flashback. De har en avdelning som heter "humor" som är det mest humorbefriade sedan de roliga historierna i Det Bästa. Alla skämt sker på svagas bekostnad och är illvilliga. Och så kom man då på det här roliga med att locka "PK-ister" in i en grupp och byta namn på den.

2 kommentarer:

  1. sv: Ja kanske de.. jag vill gå å se den i 3d också. men den va nog så bra i vanlig tyckte jag iaf ^^

    SvaraRadera
  2. Fick ett bra tips på Facebook i kväll. Landstinget borde lägga upp grupper med vårdköer på Facebook (typ: -Vi som vill ha ett nytt höftben). Sedan kunde Flashbackdårarna komma och kapa dom.

    SvaraRadera