söndag 24 januari 2010

Det kostar att vara ung idag!?

Jag läser i VK att en orsak till den senaste rånvågen är att "det kostar att vara ungdom idag", man blir lite förbryllad. På vad sätt kostar det mer att vara ung idag än på sjuttiotalet? Att vi åt på sådana där Hare-Krishna-restauranger och klädde oss i militärt överskott var inte i första hand ett modeval utan ett praktiskt sätt att få mer pengar till det man tyckte var viktigare.

Men det finns väl en attitydförändring att man MÅSTE ha allt möjligt. Jag har till och med sett folk som har angett "Shopping" som ett intresse. Man behöver alltså inte ens låtsas behöva det man köper utan det är själva handlandet som är viktigt. En slät kopp kaffe är inte heller något alternativ nuförtiden utan det ska vara någon asäcklig svindyr mjölksoppa tillredd av en "barista". Och det är klart att i det läget kan det vara svårt att få pengarna att räcka till


Ibland brukar jag titta på bloggportalen.se för att se om man hittar några intressanta bloggar och då brukar det stå ingressen på de senaste blogginläggen. När jag tittade igår på vad som timade i Umeåregionen så handlade samtliga om vad folk hade köpt för något spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar