torsdag 8 april 2010

Som jag har jobbat inatt ...

Igår eftermiddag hände något. Jag höll på att krångla med karmskruvarna på en dörr. Vilket idiotiskt system! Och det var så fruktansvärt svettigt och gjorde ont i hela kroppen. Ungefär vid karmskruv två så började jag ha svårt att hålla balansen så jag gick och vilade på min träningsmatta. Det är meningen att jag ska träna och hålla mej i form på den men den funkar faktiskt bäst att ligga och vila på. När hustrun kom hem var jag långt borta i sömnens värld.

När jag försökte krångla mej upp från träningsmattan så hade jag ont i hela kroppen och kände mej lätt illamående. Efter diverse förvecklingar så hamnade jag på den vita stolen med en hink mellan knäna. Vem har sagt att vi män inte kan multitaska? Det var uppenbart att jag var sjuk på något sätt.

När natten kom erbjöd hustrun gentilt att jag skulle få sova i gästrummet så att jag inte skulle bli störd. Uppriktigt sagt så kunde jag inte intressera mej mindre över var jag låg, Jag hade lika gärna kunnat lega på garagegolvet.

Men sedan började nattens bekymmer. Jag var fullt medveten om att jag var sjuk men på något sätt så fick jag för mej att jag skulle vittna för rätten nu på morgonen. Det var bara jag som hade sett hela händelseförloppet och förstått hela sammanhanget. Men det var så fullt av bisarra detaljer och konstiga samband så jag var så bekymrad över att jag liksom inte kunde tänka klart när det var så viktigt att jag skulle kunna redogöra för allt.

Till sist hade jag rett ut allting så jag var nöjd och tog en stunds tupplur nu på morgonsidan. När jag vaknade så insåg jag att allt var feberyrsel. Men jag var besviken att jag inte fick vittna nu när jag till sist hade allt klart för mej.

2 kommentarer:

  1. Det var inte alls någon feberdröm, Åke.

    Listen to me! Are you listening to me? Det är mycket viktigt att du skriver ner hela händelseförloppet i detalj. Listen to me! Are you listening to me?

    SvaraRadera
  2. Ja, nu är allt förlorat. Jag kan inte minnas någonting annat än paniken. En av de där tre bubblorna är i alla fall inte från den nattliga maran utan är skriven av en av Sveriges största samtida poeter.

    SvaraRadera