fredag 16 april 2010

Politiska argument

Ibland har man lite svårt att förstå politisk argumentation. Häromdagen så enas sossar och moderater i Stockholm att stänga ute SD från det politiska samarbetet. Det är bra att man har en strategi och det finns en uppsjö olika anledningar att hålla SD utanför. Men man använder argumentet att man vill utestänga SD eftersom de har en "exkluderande människosyn". Är det bara min aspergersjäl som uppfattar det som en självmotsägelse?

Men egendomligast var Kulturministerns uttalande om vilket som var Alliansens viktigaste kulturpolitiska strategi. "Det allra viktigaste är skattesänkningar för om folk får sänkt skatt så kan de konsumera mer kultur". Det var så pinsamt grovt så hon hade allt sjå i världen att inte börja toksskratta framför TV-kameran.


Nu är det ingen hemlighet att Alliansen anser att kultur är skadligt för folket och att folket helst bör skyddas så mycket från den som möjligt. För att sammanfatta Alliansens omfördelningspolitik så kan man säga att försäljarna av båtar över tio meter och tillverkarna av blodpudding har glada dagar. All kulturutövning går tillbaka förutom TV-program som "Hollywoodfruar" och olika tävlingar där man ska rösta ut folk.

Lustigt pärlhalsband förresten. Är det en kompromiss med moderaternas dresscode att bara ha var tredje pärla i pärlhalsbandet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar