tisdag 27 april 2010

Premiepensionsjävlar!

De senaste veckorna så har telefonen gått varm. Det är olika PPM-förvaltare som försöker vinna över en till sina fonder. Nu på eftermiddagen var jag inbegripen i ett komplicerat göromål när telefonen ringer. Tidigare under dagen har det varit en idiot som försökt sälja rakhyvlar till en helskäggsman och två premiepensionsförvaltare. När nu den tredje förvaltaren för dagen ringer så flyger topplockspackningen på farbror Forsmark!

Högljutt talade jag om för vederbörande att det var fan i mej inte konstigt att förvaltningskostnaderna åt upp vårat pensionssparande då de ringde mej flera gånger om dagen! Köp aktier för pengarna istället för att tvinga stackars arbetslösa ungdomar att sitta och trakassera vanligt hederligt folk!


Sedan tryckte jag ilsket på lägga-på-luren-knappen! Vad jag saknar att få slänga på luren på en rejäl bakelittelefon med snurrskiva.

Sen fick jag dåligt samvete för stackaren som ringde mej. Det var väl bara någon telemarketingstackare som fick ta emot det där för usel timlön. De som är ansvariga sitter någon annanstans och investerar sina feta bonusar på något mer lukrativt ställe än i deras pissiga PPM-fonder.

6 kommentarer:

 1. När jag växte upp fick jag lära mig att snurrskivan på telefonerna hette "petmoj". Om de verkligen hette så eller om det var hittepå har jag ingen aning om. Petmoj låter som något man kan köpa på Taboo i Malmö.

  SvaraRadera
 2. Jag tror faktiskt att snurrskiva är det vedertagna begreppet. Petmoj låter som dagisspråk.

  SvaraRadera
 3. Det ska visst heta "fingerskiva", vilket jag inte kan påminna mej någonsin ha hört.

  SvaraRadera
 4. Jag undrar om inte "fingerskiva" var vad den kallades i lumpen, som, som vi alla vet, är den enda vettiga rikslikaren för det svenska språket.

  Själv brukar jag alltid vara artig mot de här telefonförsäljarna -- om de inte avbryter mig eller vägrar att ta ett nej, förstås. Då har de gjort bort sig.

  SvaraRadera
 5. Låter som du hållit på med karmskruvarna igen Åke ;-)

  SvaraRadera
 6. Jag brukar vara tämligen brutal mot telefonförsäljarna mest bara för att de inte ska slösa bort tid på mej. Är jag på gott humör så kan jag låta dem pladdra på. Det sista jag föll för var sockar av bambufiber.

  SvaraRadera