torsdag 30 juni 2011

Svenskt näringsliv drar revolvernSvenskt näringsliv har basunerat ut att man borde sänka studiestödet för humaniora. Man inser inte att svårigheten att få ett välavlönat arbete är nog för att avhålla många som borde ägna sig åt humaniora utan att man behöver ta till extra anti-stimulans.

Sedan så är det väl också så att om man ser på de grunkor som vi använder och lägger ner pengar på idag så är det minst pengar i själva tekniken. Alla goda idéer kopieras och görs sedermera bättre av Kina till priser som vi inte kan konkurrera med ens om vi inför slaveri. Men det viktiga med alla datorer och mobiler är det innehåll som de har och hur innehållet presenteras. Det är här som Sverige har konkurrensfördelar. Det är inte krig mellan teknik och kultur vi ska ha utan samarbete och sammansmältning.

2 kommentarer:

  1. ...precis, vi borde utbilda flera plyschbyxor! Kanske en serieakademi? Jag kommer då inte på en kinesisk serietidning som är bättre än våra svenska. ;)

    SvaraRadera
  2. Svenska Serieakademien existerar faktiskt men det är kanske inte den verksamhet som man föreställer sig. Jag tror inte att det utgår någon offentlig finansiering till detta.

    jag tror inte att det behövs fler "plyschbyxor" - däremot behöver vi höja kvalitén både på hårda och mjuka utbildningar.

    SvaraRadera