fredag 10 juni 2011

Nu är det sommar igen ...

...och det märks inte minst på nyhetsinslagen. Vårat kommunalråd i Umeå, Lennart Holmlund är en sådan där gammaldags sossepamp av det slaget som retar gallfeber på media - han är sällan politiskt korrekt men gör aldrig de där övertrampen som media desperat söker efter. Hans bristande vilja att hålla ett finger i luften för att känna åt vilket håll vinden blåser åt gör att han lustigt nog jagas extra hårt av socialdemokratiska Västerbottens folkblad. Nu vittrar man blod. Frågan är om Holmlund har gått med i en olämplig Facebookgrupp.

I svarta rubriker tutar man ut "Lennart Holmund stödjer Kungens strippklubbsbesök" , detta då genom att "gilla" gruppen "Vafan, låt Kungen gå på strippklubb". Orkar man läsa hela artikeln så ser man att Holmlund nekar till att ha gillat en sådan grupp. Med sin sedvanliga smidighet säger Holmlund "Jag skiter fullständigt i Kungen och vad han gör". Tamara Spiric från vänsterpartiet har sin uppfattning klar: "Att man inte orkar bry sig är inte så konstigt men det är väldigt osmakligt och bekymmersamt om man tycker att det är okej att kungen och andra män går på strippklubb" att Kungen faktiskt har nekat till detta är inget som bekymrar vare sej Västerbottens Folkblad eller Tamara Spiric. Att sedan Holmlund nekar till att ha tryckt på "gilla"-knappen bekymrar inte heller. I Öviks allehanda har både Kungens strippklubbsbesök och Holmlunds gillande förvandlats till oomtvistliga fastslagna fakta. .


Lustigt nog så är det Västerbottenskuriren som representerar det andra politiska lägret som försöker reda ut hur det egentligen ligger till. Där visar Holmlund för journalisten att han kan gå med och ur andra grupper men inte den här. Jag tror på Holmlund i det här läget. Inte på grund av hans in i märgen politiskt korrekta åsiktspaket utan för att han är för slipad och rävaktig för att gå på en sån här sak. 


Lennart har förresten förärats en egen grupp "Vafan, låt Lennart Holmlund gilla vilka sidor han vill!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar