onsdag 15 juni 2011

Being Snake Plisskin

Jag råkade ut för något obehagligt. Plötsligt så började det blixtra i det ena ögat. Ilskna zik-zak-mönster flimrade runt synfältet. Rädsla för näthinneavlossning fick mej att söka mej till akuten. Nu var det den betydligt mildare glaskroppsavlossningen jag hade råkat ut för. Det är tydligen så att med stigande ålder så krymper glaskroppen och släpper till sist från näthinnan.

Alla onda ting är förstås tre och jag har jädrans starka progressiva glasögon och är dyngförkyld. Vad som är det ena och vad som är det andra är svårt att säga men jag har ont i ögat och det hänger liksom efter en tiondels sekund när man byter fokus. Det är fruktansvärt tröttande. Nu sover jag visserligen större delen av dyngnet men den stund jag är uppe så blir jag så trött i huvudet.

Så för att få lite vila så tänkte jag täcka över vänsterögat. Men jag har ingen sådan där svart lapp så jag tar sådana där ögonskydd som ger mörker ljusa sommarnätter när man ska sova och drar liksom tvärsöver skallen så att den bara täcker vänsterögat.

Det ser förstås väldigt idiotiskt ut men jag behöver inte mer stimuli för att förvandlas till Snake Plisskin. Men jag undrar hur han gör när han hoppar och slåss på det där sättet. Jag klarar inte ens av att hälla sköljmedel i tvättmaskin ....

5 kommentarer:

 1. Usch så obehagligt. Kan man göra något åt det?

  SvaraRadera
 2. Nej. Det är sådant som många råkar ut för förr eller senare. Oftast ger det inga större besvär men en del får "flugor" i synfältet i några månader.

  SvaraRadera
 3. Krya på dig och så hoppas vi att det där släpper snart. Förkylningen och det onda alltså, inte glaskroppen.

  SvaraRadera
 4. Glaskroppen har redan släppt. Det börjar kännas lite bättre nu så det borde gå bra. Normalt ska inte synen försämras märkbart av att det här händer.

  SvaraRadera