fredag 3 juni 2011

Big in Russia

Ibland så tittar jag på statistiken på vad som verkar bli mest läst och vilka som verkar läsa mest på bloggen. En lustighet är att det verkar bli alltfler ryssar som läser. Hur kan det komma sej?


När jag nagelfar statistiken närmare så ser det ut som om hälften av de ryska läsarna egentligen är skumma sajter som försöker locka aningslösa bloggägare att klicka på deras mystiska sajter för att se vilka som läser deras blogg. Men jag har lyckats härleda att många av de ryska läsarna söker sej till inlägget som ligger som nummer 5 på topplistan:


Nu kan jag inte särskilja vilka som är riktiga läsare och vilka som är ondsinta internetskurkar. Visserligen KAN det förstås vara så att det är ordet "Lesbiska" som lockar till sig internetparasiterna men jag föredrar att se det så att jag berört den ryska folksjälen med inlägget "Lesbiska skogshuggare".

Edit: En annan märklighet verkar ha inträffat klockan 15 den 27:de Maj. Helt plötsligt så finns det en oförklarbar spik i grafen över sidvyer. Det finns inte motvarande spik när det gäller antal besökare så antingen är det en person som kommit in 372 gånger på raken och läst samma inlägg eller så är det en bugg i statistiksystemet.

1 kommentar:

  1. Värt att notera - det finns nog en del läsare som följer bloggen via RSS-läsare och bara besöker bloggen ibland. Till exempel när man ser ett inlägg som man vill kommentera på, eller ett inlägg som man tror kan ha skapat en intressant diskussion i kommentarsfältet.

    Jag är en av dom. :-)

    SvaraRadera