måndag 31 januari 2011

Kvinnor föredrar Keso - Keso föredrar kvinnor

Hustrun och jag ska ta oss lite kvällsfika. När hustrun öppnar dörren till kylskåpet så trillar en ask Keso ner och hustrun försöker fånga den men den skuttar vidare så det blir liksom en jonglering som slutar med att Keson flyger i hög hastighet ut mot hallgolvet. Trots att jag står alldeles bredvid så hinner jag inte reagera någonting - det enda jag hinner tänka är var jag har ställt skurhinken.


För varje gång jag tappar ner någonting från kylskåpet som innehåller någonting kletigt så brukar det sluta med en fantastisk kaskadattack. Vem kan glömma blåbärssyltsburken 2001, svartavinbärssylten 1998 eller alla oräkneliga filpaket man lyckats jonglera iväg.

Men vad händer?


Den landar elegant på botten, det enda som händer att att locket glider av och draperar sej lite nonchalant mot askens sida. Icket den minsta partikel har lämnat asken trots att folieöverdraget är öppnat. Hur är det fysiskt möjligt? Det finns någon slags mystisk relation mellan kvinnor och Keso, den saken är klar!

6 kommentarer:

 1. Det här blir MVG – tycker både bild- och svenskaläraren! Bilder och text i fint samspel. BRAVO!

  Genusvetaren drar slentrianmässigt till med ett IG. Men hen har ju inte fått knulla på ett tag …

  SvaraRadera
 2. Frågan är ju om det här med kvinnor och Keso - finns det någon form av fysiologiska orsaker eller är det en social konstruktion?

  SvaraRadera
 3. Känsliga läsare anmodas läsa Nickans texter med ena ögat stängt. Han är egentligen jättesnäll småbarnsförälder (åtminstone för några år sedan) går på bandy och är jätttemjuk. Men han lyssnar på hårdrock av värstaste slag och då blir han sådär ibland.

  SvaraRadera
 4. "Du har ju en fru", sa jag ju angående ditt bekymmer med armen och att du inte har tid att få ihop tokigheter att skriva om i bloggen. Det hade varit kul att hört en bandupptagning av frun också när hon lyckade få Kesoasken ända ut i hallen. Fast det var ju det där med känsliga läsare. ;)

  SvaraRadera
 5. Hon sa faktiskt ingenting. Det gick så fort och när det gick så idiotiskt bra så log hon bara.

  SvaraRadera