tisdag 1 december 2009

Tannu Tuva - 1927

Trots att min frimärkssamling ligger i träda sedan 40 år kunde jag inte låta bli att köpa de här märkena när jag såg dem på Tradera. Det är en serie från 1927 och om jag förstått det hela rätt så har dessa märken faktiskt använts på riktigt. Det är inte lätt att säkert veta eftersom all dokumentation från Tuva beslagtogs när landet införlivades med Sovjetunionen.


Det är en märklig bildvärld. Det påminner lite grann om serietecknaren Kolbein Karlssons besynnerliga värld. Frimärkena är formgivna av Olga Amosova och är väl gjorda i Sovjet. Man kan väl förmoda att Amosova utgått från fotografier från Tuva.

I brist på uppgifter om postmästaren i Kyzyl kan jag inte undanhålla er ett fotografi på postmästaren i Lop-Noor (i Mongoliet alltså) som ju trots allt är i grannskapet.

3 kommentarer:

  1. hur kan du säga att din frimärkssamling ligger i träda när du köper till en massa hela tiden? ;)

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Det är bara en skenbar inkonsekvens. Jag har köpt två serier av frimärken: de runda Burundifrimärkena och de tredimensionella rymdmärkena MEN de har tveksamma filatelistiska värden. De här märkena som jag köpte nu verkar ha använts i riktigt postgång så de är de enda som egentligen hör hemma i en frimärkssamling. Det är en mycket speciell serie som jag bevakar på Tradera och det är därför jag råkat på dessa oumbärligheter.

    SvaraRadera