tisdag 8 december 2009

Rådjurshuvud och choklad

Min dotter har två sådana där Cairneterrier, små kompakta grävlingsliknande saker. Man brukar beskriva dem som en stor hund i liten förpackning. De här två hundarna har ganska olika karaktär. Tuva är lite reserverad och skulle nog helst trivas framför en varm brasa. Hilma är entusiastisk och äventyrslysten och väjer inte för något. När dottern var i skogen häromdan försvann Hilma glatt. Hon hade visst sjå att kalla tillbaka Hilma. När Hilma efter många om och men slutligen dök upp hade hon ett flått rådjurshuvud i munnen.


Nallebjörn lär väl ha gått och lagt sej vid det här laget så det borde väl vara en lo som varit framme. Som vanligt när Hilma har funnit något riktigt fint så blir folk sura.

Hilma ger ett inte speciellt begåvat intryck om jag ska vara ärlig. Hon har samma fånigt lyckliga uppsyn vad hon än gör. Vilket mest är att springa fram och tillbaka och ställa till ofog. Men på något konstigt märkligt sätt så har hon lärt sej att dra upp dragkedjor. Igår blev det spännande fyndet en chokladkaka. Cairneterrier har en märklig förmåga att sortera saker i munnen så när dottern fann handväskan så hittade och en halv chokladkaka med nötterna från den andra halvan liggande i den uppslitna förpackningen. Chocklad är ju inte nyttigt för hundar så dottern var lite stressad igårkväll. Men alla veterinärer var upptagna. Vi får hoppas att det gick bra.

Men rådjurshuvud med choklad? Låter inte det som någon sådan där chic gourmetmaträtt som man skulle kunna få på en finare restaurang?

2 kommentarer:

 1. underbar bild! Du har verkligen fångat hilma!!

  Hon mår bra nu, blev aldrig sjuk heller för den delen ;)
  Känns dumt nu i efterhand att man ens tvivlade på denna bäver med stålmage

  SvaraRadera
 2. Suverän bild! XD
  Ja jösses, jyckar är verkligen sanna opportunister, allsköns avfall är gourmetmat för dem...

  SvaraRadera