torsdag 31 december 2009

Bokslut 2009

Jahapp. Så var då ännu ett år till ända. Det går oroväckande fort mellan nyårsaftnarna. Denna afton är jag faktiskt ledig så grannarna är lite villrådiga. Deras mål för kvällen brukar vara att försöka hålla sej vakna tills dess jag kommer hem. Nu kommer väl alla att somna halv elva.

Man ska ju då dra sej till minnes vad som timat under året. Jag vet inte om jag just kan skilja det här året från de andra. Klimatmötet blev ett fiasko. Men går man och tittar i soprummet för att se hur folk sorterar sopor kan man bara stilla konstatera att vi förtjänar inget bättre.

På det personliga planet har det väl varit ett hyggligt år. Trots mina femtiotre år är jag en av de yngre på arbetsplatsen. Jag kommer att vara en vuxen arbetskraft under några få år innan jag blir ett eländigt fossil som alla vill bli av med. Ledningen är förstås överraskad av att så många kommer att gå i pension samtidigt. Men dessa tider får man vara glad för att man har ett heltidsarbete. Hustrun har faktiskt jobbat heltid för en gångs skull för hon är i exil från skolan. Skolledningen har ju konsekvent missbrukat sitt arbetsgivaransvar och medvetet erbjudit tjänstgöringar på 83% och liknande så det är ju kul att faktiskt få se en heltid för en gångs skull. Mina barn har i denna dystra arbetsmarknad lyckats krångla sej genom året ganska bra och håller sej med jobb. Man får faktiskt vara nöjd.

Seriebranchen har haft en märklig utveckling. Mainstreamserien är på utdöende. Nu försvinner tidningar som Larsson, Nemi, Pondus och Arne Anka. Men de alternativa serierna blir både fler och bättre för varje år. Egentligen borde man göra ett seriealbum men jag har liksom inte ork att leva utan pengar ett helt år. Bara för äran. Så det får väl bli ett bloggår till.

Ja. GOTT NYTT ÅR PÅ ER!

3 kommentarer:

  1. Glädjande och positivt, ta ett år i taget. Du är en av de pålitligaste skrattleverantörerna,GOTT NYTT ÅR.

    SvaraRadera
  2. Gott nytt år önskar vi alla i Munchen!

    SvaraRadera
  3. Det sista var ju en riktigt bra nyhet, Gott Nytt bloggår Åke!

    SvaraRadera