måndag 31 augusti 2009

Konstfackselev låtsas vara psykiskt sjuk

Nu har domen kommit mot konstfackseleven Anna Odell som låtsades vara psykiskt sjuk och provocerade fram en bältesläggning. Det blev dagsböter och det känns väl för mej som en rimlig nivå.


Nåt nöt på Expressen raljerar över det hela och pekar på att den enda extra kostnad man kunnat visa på var 30 spänn för Stesolid. Nu har jag jobbat på akutpsyk och blir ganska illa berörd av hela historien. Kostnaderna i reda pengar är på inget sätt problemet. Problemet är att det är förenat med risker med en bältesläggning både för patienten och personalen. Ingen ska tro att det är roligt att lägga någon i bälte. För det är faktiskt människor med känslor och tankar som ska utföra själva bältesläggningen. Det är en läkare som fattar själva beslutet om bältesläggning och de befattar sej inte med själva bältesläggningen som ska utföras av lågt betald personal som nästan konstant arbetar under psykisk stress och på obekväma arbetstider. Att någon kommer och driver med dem som arbetar med detta är en ganska grov kränkning anser jag som har stått i de här situationerna.

Dessutom så är det ju inte så att man på något sätt "avslöjar" något. Vi vet alla att psykiatrin i Sverige går på knäna, att akutavdelningarna är överbelagda och kan inte erbjuda den vård som de som är psykiskt sjuka på riktig borde få.

4 kommentarer:

 1. Undrar om tjejen som blev "våldtagen" i Gammliaskogen i somras också är konststuderande?

  SvaraRadera
 2. Gissningsvis så handlar det om någon form av personlig nöd.

  SvaraRadera
 3. Måste säga att jag tycker konstverket var genialiskt! Det är sällan konst i Sverige upprör så många olika typer av människor. Huga och hujeda mig vad folk har kokat av ilska i fikarum runt om i Sverige. Kan ju inte vara något annatn än genialisk konst! :)

  SvaraRadera
 4. Om poängen med konst är att uppröra så är det klart att hon varit framgångsrik.

  SvaraRadera