måndag 8 juni 2009

Åh Gudrun

Det var lite roligt med Gudrun Schymans återkomst på den politiska arenan. Hon är verkligen ospolbar. Faktum är att jag gärna skickat henne till EU-parlamentet. Inte för att jag på något sätt vill påstå att Sverige är fullödigt jämnställt men jag misstänker att EU-politiker i allmänhet och manliga politiker i parlamentet i synnerhet sitter fast i patriarkala strukture som vi i Sverige inte ens kan tänka oss. Där tror jag faktist att Schyman med hennes briljanta debatt-teknik hade kunnat göra en del nytta.


Fi gjorde ju en mycket olycklig insats på den inrikespolitiska arenan då man hade utgått från att alla varianter av feminsim ska med hellre än att enas om en minsta gemensam nämnare. Vilket gav utrymme för media att granska alla stollar som till äventyrs kan sorteras in som feminister. Mest minns man ju den Queernormativa och heterofoba Tiina Rosenberg. Men bara Schyman som person hade jag gärna skickat iväg.

6 kommentarer:

 1. Jobbigt när man inte blir av med dom...

  SvaraRadera
 2. Jo, jag röstade rosa. Jag hörde ett sjukt radioinslag om hur de prostituerade lägger in en extraoffensiv varje gång parlamentet flyttar till Strasbourg för att sexköpen ökar så mycket då. Gudrun hade kunnat göra stor skillnad, men fjärdenamnet Liv Öberg Nilsson från Umeå som jag kryssade verkade också kunnig och jobbar dessutom som politisk sekreterare i Europaparlamentet.

  SvaraRadera
 3. Bra karikatyr, för övrigt!

  SvaraRadera
 4. En mycket bättre idé än att rösta på FI för att stoppa prostitutionen i Strasbourg måste väl vara att stoppa flyttandet av parlamentet. Saknade denna fråga i valdebatten. Jag menar hur kan politikerna surna till för att medborgarna inte går och röstar när dom så tydligt skiter i vad vi tycker i flyttfrågan. Ledarsidan på Expressen hade ett bra förslag om detta:
  http://www.expressen.se/ledare/1.1564451/strejka-mot-strasbourg

  SvaraRadera
 5. Absolut, det bör de göra. Men anledningen till att de går till prostituerade i första hand är ju för att de ser det som sin egen rätt att kunna köpa kvinnors kroppar, något som de stora EU-länderna också värnar. Att dessa gubbar då samtidigt ska kunna kämpa effektivt mot trafficking blir mycket problematiskt.

  SvaraRadera
 6. Ha, märkte inte Pistvakt-referensen i rubriken förrän nu.

  SvaraRadera