fredag 8 maj 2009

Manligt versus Kvinnligt i bloggosfären

Vi lär oss att gammelmedia och politiker har spelat ut sin roll. Det är bloggosfären som bestämmer. När bloggosfären rasar så darrar makthavarna. Jag är själv tämligen utdaterad och har lite svårt att se att bloggofsfären på något avgörande sätt skiljer sej från en sur gubbe på insändarsidan som gnäller över snöröjningen. Den enda skillnaden är att bloggosfären kan samordna sina attacker mot sina mobbingoffer på ett sätt som insändarsidans sura gubbar inte kan göra.

Men vilka är då dessa nya makthavare. Det är ju liksom bara en ansiktslös massa. Och hur ser genusperspektivet ut? Helt ovetenskapligt så plockade jag ner profilbilderna på tre av de mest tongivande bloggmännen och tre av de mest tongivande bloggkvinnorna. Begrunda resultatet:


Ser ni sambandet? Ser ni tendensen? Männen vänder sej åt höger och kvinnorna vänder sej åt vänster! Det är så intressant när man ser sådana där mönster.

4 kommentarer:

  1. Genialt! Tack för en oerhört trevlig, rolig och intressant blogg. Keep up the good work (som man säger nu för tiden).

    SvaraRadera
  2. Snygg slutkläm!

    SvaraRadera
  3. Hehe! A det är ju klart. Nu ser jag skillnaden. Haha.

    SvaraRadera