fredag 29 maj 2009

Ännu mera statestik

Som bekant så älskar jag statistik. Jag installerade en sån där statistikräknare på bloggen som heter Google Analytics. Det är helt underbart och man kan verkligen frossa i märkliga detaljer. Bland annat kan man kolla in var i världen som läsarna kommer ifrån. De flesta läsarna kommer förstås från Sverige medan det verkar finnas en handfull trogna läsare i de nordiska grannländerna, Storbrittanien, Tyskland och USA. Vill man gå in i detalj kan man studera var läsarna befinner sej.

Som synes så håller de flesta läsarna till i Umeå medan det är rätt spritt i övrigt. Tittar man närmare på USA så kan man se att det mest är lättingarna i Californien som har tid att sitta och surfa.


Då kan man till och med gå in och titta var i delstaten som läsarna finns.


Sökorden är ju sjukt roliga att titta på. Man behöver läsare på sin sida för att få fler läsare. Det är en dyster sanning. Man kan försöka skriva om sådant som folk söker på men hur intressant blir det om alla bloggar handlar om samma saker? En pärla som jag själv kommit på är att stava "statistik" som "statestik" vilket leder till en konstant ström av träffar från Google. Det är väl inga trogna läsare man får på det sättet men de fyller besökstatistiken med en par besök i veckan utan att ställa till någon skada. Att stava "Ipred" som "Idpred" var också bra, fast det var en riktig felstavning från min sida. Men varför söker någon på kombinationer som "Läderlappen rengöringsmedel" och "Forsmark sir Arthur Benton"? Ibland inser man att man förleder stackare. Som den som sökte på "Intelligent design" och kom hit .

Men det som känns allra bäst för mej är att någon sökt sej hit genom "Skönhet hos män".

2 kommentarer:

  1. Jag måste nog fixa Analytics, StatCounter har mycket färre gratisfunktioner och en jätteliten loggstorlek.

    SvaraRadera
  2. Google analytics är en höjdare. Rekommenderas varmt.

    SvaraRadera