söndag 10 maj 2009

Det är plusgrader - Vi måste grilla!

Tidigare i veckan var det över tjugo grader. Folk gick runt i bikini och shorts. Det är lätt att vi i Umeå blir lite övermodiga när det blir såhär. Vi bestämde oss för att grilla. Men det bar sej inte bättre än att ishavsvindarna hade letat sej till Umeå. Enligt rådande könsmaktsordning så är det undertecknad som ska vända på köttbitarna. Det är oftast ett privilegium. Men inte i fredags.
Där stod jag och huttrade som en Kungspingvin på Antarktis. Jag brukar håna de enfaldiga nötter som sitter och försöker dricka öl på Umeås uteserveringar. Många öl ska inte serveras under 8 grader och då kan det väl knappast vara optimalt att sitta och försöka dricka det vid denna temperatur. Men i fredags var jag redo att förlåta dem. När det gäller svenskar och deras önskan att få avnjuta den så kommer jag och tänka på något ur Fänrik Ståls sägner som gick i stilen "Något ska de väl hedras men mera skrattas åt ändå".

2 kommentarer:

  1. lowenbrau biergarten ar oppen... Valkommen!

    SvaraRadera
  2. Åh, gudars skymning vad bra det skulle sitta just nu. Tyvärr har mitt boende i München flyttat bort från promenadavståndet till Löwenbrau. Hur funkar kommunikationerna?

    Oj. Jag inser just att detta innebär att jag skulle kunna besöka Oktoberfesten något längre in i festligheterna. Men gör jag om det ska jag inte äta en sån där halvmeterswurst.

    SvaraRadera