torsdag 23 april 2009

Var kommer alla snorungar ifrån

Det var en tuff dag igår. Helt plötsligt fanns dom överallt. Man hann bara manövrera bort den ena så stod nästa framför en. Var man än vände sej fanns det nya illbattingar. Den första råkade jag på under morgonen. Det ringde på dörren. Med en pudel och två ystra cairnar så var det inte det lättaste att ta sej fram. När jag så lyckats tygla vilddjuren stod det en lite flicka och ville sälja majblommor. Cairnarna drog igång igen så jag vrålade bara "Nej"! till den stackars flickan.

När jag sedan gick på Willys var det nästan omöjligt att ta sej fram över parkeringen med alla dessa majblommesäljande barn. Vid det laget var jag tämligen irriterad.

Hursomhelst. En sån där vardag så faller matlagningen på undertecknad. Hustrun sköter gourmetmatlagningen och jag håller mej på jorden. För gårdagen var det torsk. Eller "fisk under frasigt täcke" som det står i kokboken. Fiskblocket är ganska fruset så jag tar fram storkniven för att dela upp blocket i mindre bitar. Då ringer det på dörren igen. Det är en ny liten flicka. Vid det laget hade jag fått lite dåligt samvete för att jag var så brysk mot flickan på morgonen och bestämmer mej för att köpa en sån där idiotisk majblomma.

Men när jag så lyckats stilla hundarna och öppnar springer hon bara iväg. Vad är det för sätt?


Idag blir det en lugn dag. Jag ska inte skriva några provocerande inlägg om piratpartiet. De får finna andra kombattanter att stånga sej mot.

1 kommentar:

  1. Ni behöver inte ringa de sociala myndigheterna. Det där sista var ljug. Eller en skröna som de stora litterära gestalterna i Västerbotten brukar kalla det. Flickebarnet ringde inte ens på dörren. Hon blev väl skrämd av hundarna.

    SvaraRadera