måndag 30 maj 2011

Förlorarnas klagosång

Jag har aldrig gillat Mona Sahlin eller Thomas "Jag sköter valkampanjen via Facebook" Bodström. De är personer som mest producerar prat och verkar sakna ideologisk ryggrad. Tillsammans lyckades de förvandla sveriges största parti till ett krympande, idélöst och håglöst parti. Nu försöker de på något sätt skriva om historien - "Thomas är som Zlatan" säger Mona Sahlin, ja möjligen den period i Barcelona när han var petad och var sur och grinig.


När Mona ser tillbaka så säger hon att "det var provocerande mycket om bögar, kvinnor, invandrare och småföretagare med mig som partiledare" vilket säger en hel del om hennes perspektiv. Det var provocerande lite om hur vi ska minska arbetslösheten och garantera välfärdssystemen.

Nåja, jag är glad att deras epok är över. Nu återstår att se vad Juholt går för. Libyendiskussionerna imponerar inte.

3 kommentarer:

 1. För att inte tala om dumheten att som nyss avgången partiledare kritisera den nye partiledaren, och ge DN:s ledarsida (som verkar resonera som så att det är lika bra att dra igång Juholtbashingen så långt före nästa val som möjligt) ytterligare vatten på deras kvarn. Mona visar alltmer vilken, som du så träffande skrev, brist på ideologisk ryggrad hon har. Och Bodström har väl aldrig haft i SAP att göra egentligen.

  Juholt känns väl, på gott och ont, som Ingvar Carlssons verklige efterträdare. Inte för att Ingvar var någon min idol men han var i alla fall socialdemokrat. På gott och ont, som sagt. Nog för att Mona hann ställa till det men den verklige rörelseförstöraren är hennes företrädare, enligt min ödmjuka mening.

  SvaraRadera
 2. Försiktigt nu, du talar om min idol. Mellanmannen var väl iofs ett vandrande demokratiunderskott men enligt min ödmjuka mening så är det tack vare honom som vi inte gör Grekland och Portugal sällskap som ansökare om nödlån. Han städade upp efter att Bildt och Wibble gått All-in med 2-3-unsuited när det gällde kronförsvaret.

  SvaraRadera
 3. Det är just det där med demokratiunderskottet som gör honom till "rörelseförstörare". Sen han städat upp i sin omgivning fanns bara såna som Sahlin och Bodström att tillgå. Och valet 2006 blev till stor del ett "bort-med-Persson"-val, även för en hel del som normalt skulle röstat på SAP inbillar jag mig. Sen kan man ha olika åsikter om den ekonomiska politik som han stod för, men det är inte den jag kommenterar (denna gång).

  Mina idoler är mer såna som Slayer och så, så jag ska väl egentligen inte säga nåt.

  SvaraRadera