måndag 2 maj 2011

Umåker 2011

I helgen var det stort travkalas i Umeå. På vägen in till entrén eskorterades man av sambadansöser med ett sambaband. Tjusigt värre. Vi hade bord inne på restaurangen där det var dukat med blå och gula servetter och alla ställde sej upp som på en given signal när nationalsången spelades. Till förrätt var det en liten räkmacka. Varmrätten bestod av det obligatoriska köttstycket, i detta fall oxfilé med en riktigt angenäm sås. Potatisgratängen var i form av en tårtbit med lite rotsaker i. Men det var lite rörande var att man försökte smyga in lite grönsaker i form av 5 små sparrisar - för att den i huvudsak manliga publiken inte skulle märka dem hade man lindat in dem i bacon -men de flesta hade blivit utsatta för samma trick av sin mamma och genomskådade tricket så det låg några sparrisar på de flesta tallrikar när de bars ut igen.


Men det bästa med att sitta inne på restaurangen är ändå att sitta och titta ner på stackarna som huttrar i ploarvinden medans man själv sitter och dricker pilsner och i lugn och ro kan fylla i sina kuponger utan att programmet blåser iväg.

Hur gick det med själva travspelandet frågar ni er. Det gick väl ungefär som vanligt.


På V4 vann vi nästan 25 000 (dvs inte 24500 utan ingenting alls men det var förstås jättenära att vi fått in V4:an och då hade vi vunnit 25000) och på det stora systemet fick vi nästan igen pengarna.

4 kommentarer:

 1. ..hehe, va snygga vi är! Fast vad kollar vi på, eller vad kollar dom andra på? Är det vi som kollar på trav medan dom andra kollar på sambaorkestern? ;)

  SvaraRadera
 2. Jag tror att vi tittade på Dancing Topless.

  SvaraRadera
 3. ...just de, den enda hästen vi var överens om! ;)

  SvaraRadera
 4. Ja, oom inte om hade varit. Jag sögs med i det allmänna ruset - annars funderade jag lite utifrån min gamla favoritskiva med Amon Düül II nämmeligen Yeti. Men det kändses dumt att ta en häst bara på namn så jag tog en annan häst bara på namn ...

  SvaraRadera