måndag 30 maj 2011

Tyskland ska skrota kärnkraften

Som jag minns det så har det varit 3 stora kärnkraftshaverier Three mile island, Tjernobyl och Fukushima. Det verkar väl också vara en viss periodicitet på ungefär 20 år mellan haverierna. Om jag förstått det hela så menar teknoligins försvarare att alla olyckorna har varit så svåra att förutse att de nästan egentligen inte har hänt - men det historien lär oss är att det som sker alltid är det oförutsedda ...


I alla fall så har Tyskland beslutat sej för att skrota kärnkraften. Rent spontant känns det väl rätt. Det verkar inte som om den idiotsäkra teknologin existerar och slutförvaret av avfallet väntar fortfarande på sin lösning. I Sverige anser vi ju oss ha löst problemen . om inget oförutsett inträffar.

Ur säkerhetssynpunkt så vore det bästa att skrota kärnkraften i Sverige. Det näst bästa vore att byta ut de äldsta kärnkraftverken mot moderna konstruktioner. Det allra sämsta är förstås att lappa och laga på gamla uttjänta kärnkraftverk som ingen längre riktigt vet hur de fungerar. Den svenska linjen.

Expressen, Aftonbladet, DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar