måndag 29 november 2010

Leslie Nielsen har dött

Usch, vad folk dör nuförtiden. Den kanadensiska skådespelaren Leslie Nielsen har dött. Han är mest känd för "Nakna Pistolen"-filmerna. Jag undrar om det gått så lång tid nu så att jag orkar se om dem?

2 kommentarer:

 1. JAG VILL SE DEN!
  Tror till och med att jag förstår filmen idag!

  SvaraRadera
 2. Alla tre filmerna finns i skåpet under TV:n. Jag köpte dem på 3 för 99 kronor och har inte orkat se dem.

  Ett av problemen med filmerna är att man helst ska ha sett en fruktansvärt många andra filmer för att förstå alla skämt. Och komma ihåg dem. Trappscenen till exempel går genom hela filmhistorien alltifrån den ryska storfilmen "Pansarkryssaren Patjomkin" där en barnvagn rullade ner för en trapp i en kvart av filmen och sedan har det rullat barnvagnar utför trappor i var och var annan film. Nakna pistolens scen bygger nog på en film med Kevin Costner som sköt och besköts samtidigt som han räddade rullande barnvagnar i slow motion.

  Men mitt favoritskämt är förstås idiotisk. Drebins svarte kollega (var obligatoriskt vid tidpunkten - här spelad av OJ Simson) hade det för en svart amerikan osannolika efternamnet "Nordberg" och jag tror inte att han någonsin benämns med något förnamn. När han är svårt skadad så kommer hans hustru till sjukhuset och utropar "My beloved Nordberg".

  Men det är så många skämt så förstår man ett av fem och har roligt åt ett av tio kan det vara underhållande.

  SvaraRadera