torsdag 11 november 2010

Checklista halkskydd

Häromdagen när jag skulle gå hem från jobbet så var det ett ymnigt snöfall. Det bar sej inte bättre än att det hade lagt sej ett lager av nysnö på den glattaste blankis jag skådat vilket slutade med en quadruppel mollbergare med pik vilket gjorde mer ont än vad jag vill uthärda på väg hem från jobbet.

Det brukar bli sådär. Halkskydd är så patetiskt så jag tar aldrig på dem före årets första större konstvolt. Vilket antagligen också är patetiskt men på något annat sätt.

Så jag letade fram dem ur någon låda där i hallen. Det är någon sorts gummisnoddsanordning med några dubbar på som man drar under sin sko. Men jag tyckte inte att de gav riktigt bra effekt i år. Det var lite småhalt och skvimpigt att gå trots halkskydden. När jag skulle dra av dem från skorna så var de jättesvåra att få lös.


Checklista för halkskydd: Dubbarna ska sitta utåt.

2 kommentarer:

  1. »Halkskydd« har man väl i badkaret? Är det inte »broddar« du far utefter? Eller åtminstone en variant för de som ännu inte pensionerats och inte vill ta ordet i sin mun.

    Själv använder jag om vintern (bandy-)armbågsskydd efter en elak cykelvurpa. Ser ju givetvis inte klokt ut – men vad fan ska man göra åt det?

    SvaraRadera
  2. Jag är osäker på vad som kan vara korrekt terminologi i sammanhanget men de aktuella tingestarna säljs av Jula under namnet "halkskydd"

    http://www.jula.se/halkskydd-for-skor-133282

    SvaraRadera