torsdag 28 oktober 2010

Jeff Goldblum

Jag har haft ett halvt gott öga till Jeff Goldblum alltsedan han förvandlades till en fluga på åttiotalet. Sedan har han räddat världen från utomjordlingar och dinosaurier med den äran.Men på senare tid har det varit tyst om honom. Men så dyker han plötsligt upp i Law&Order Criminal intent - en epig och billig kriminalare.


Först blev jag förskräckt. Law&Order måste ju vara sista stadiet innan man får jobba för TV-Shop. Vad har hänt egentligen? Men han funkar skitbra som kriminalare. Både lite egen och lite tuff. Jag har hitintills undvikit Law&Order men hädanefter ska jag kollla när den går ...

3 kommentarer:

 1. Jag blev också övertygad efter att ha tittat en stund. Han verkar ha ersatt Vincent D'Onofrio, förvisso en bra skådis även han, men hans rollfigur var rätt tröttsam.

  SvaraRadera
 2. Criminal Intent är den bästa L&O-varianten -- olikt Jenny gillar jag D'Onofrios lätt Aspbergeraktiga figur skarpt, speciellt i de 5 eller så första säsongerna innan de började göra mer tvåloperaktiga "utforskningar" av hans personliga och familje-liv. Vad kan jag säga; jag gillar helt enkelt udda kriminalare.

  Och Goldblum ersatte inte Vincent utan en annan skådis/deckare, nämligen han som spelade "Mr. Big" i Sex and the City, Mike någonting tror jag -- som var riktigt bra även han som en mer hårdkokt kriminalare.

  SvaraRadera
 3. Min läsekrets må vara liten men det är fan i mej den bästa man kan ha! Var annars kan man hitta experter på vilka obskyra fenomen som helst. Jag har haft ett halvgott öga även till den där D'Onofirofiguren (jag skulle själv aldrig kommit ihåg vad han hette) speciellt till den stackars kvinnliga arbetskamraten som skulle agera buffert mellan honom och resten av världen. Hon kunde se härligt trött ut ibland.

  Men jag inser att jag blivit allt tröttare på figuren trots att jag bara sett serien sporadiskt men när jag läser Görans text inser jag ungefär hur det utvecklats. Problemet med de här skräpkanalerna är att man tappar tidskontinuiteten eftersom samma serie kan gå i repris i någon annan kanal.

  SvaraRadera