fredag 30 oktober 2009

Pladdraren

Västerbottenskuriren ville intervjua mej. Han ringde vid niotiden på morgonen då jag sovit ungefär en timme efter nattpasset. I den situationen går man med på vad som helst. Orsaken var tydligen att man ville veta vad man var för djur som var oblond och över femtio år och ändå bloggade. Typ. Han skulle höra av sej närmare om tidpunkt senare.

Någon dag senare skulle han hämta mej och vi skulle åka till någon kvinna som också bloggade fast hon var över femtio. Tydligen är saken den att jag verkar ha anmält mej i någon form av tävling för femtiplusbloggare. Damen som vi skulle hälsa på var ungefär lika osäker som jag om riktigt varför hon anmält sej till den. Hon var visserligen blond men en annan sorts blond och hade en fotoblogg som hette "KonstBarbro". När jag anmälde mej så var det bara en länk jag råkade klicka på. Och vips var jag anmäld.

Det hela var väldigt trevligt och efter en stund satt jag och pladdrade som en drucken.


Journalisten ställde en massa frågor och jag svarade mångordigt mest om någonting helt annat. Plötsligt förstår jag makthavare som står och svamlar framför journalister. Det är synd om makthavarna. Jag har inte den blekaste aning om vad jag egentligen sa.

Vi får se hur pinsamt det hela blev. Någon gång i nästa vecka.

8 kommentarer:

 1. Du är bara för underbar, fantastiskt fångat i både ord och bild.:) Fast inte tyckte jag att du svamlade.

  Jag skriver också lite om det, men på ett helt annat sätt. Hoppas du vinner, du har verkligen talang.

  SvaraRadera
 2. Min ambition var att den här gången ska jag verkligen tänka på vad jag säger men på något konstigt sätt blev det precis tvärtom. Därav min upplevelse att jag bara pladdrade på.

  SvaraRadera
 3. Men Åke, du _är_ ju en makthavare.

  Det känns som att kåseriet mer eller mindre har dött som kulturyttring i dagspressen -- utan Ehrenmark, Cello och JOLO etc finns det få skribenter där som intresserar min alltför medelålders hjärna -- men det har fått något av en renässans på nätet, och du är klar paritet med de gamla goda klassikerna. Plus att du illustrerar själv och inte måste luta dig mot Poul Stöyer. Det är lysande, och något slags pris borde du ju ha för det.

  SvaraRadera
 4. Beröm från självaste Knasen-redaktören, jag tackar! Anledningen att jag klickade på de där femtipluslänkarna var just att jag ville nå några medelålders hjärnor. Vi får se hur det går.

  SvaraRadera
 5. "Beröm från självaste Knasen-redaktören, jag tackar"

  Tja, hur mycket värt är beröm som kommer från någon som inte ens klarar av att stava rätt till Poul Ströyer... (Ironiskt nog var jag på vippen att misslyckas en gång till, och såg det bara i allra sista stund.)

  Det är lite sorgligt att de svenska skämt- och karikatyrtecknarna från äldre tider liksom bara försvinner i och med att de slutar producera. Det är i någon mån förståeligt, eftersom de sysslar med så dagsaktuella frågor, men det är ändå en del av kulturarvet och dessutom en inte så oviktig del av hur man såg på olika politiska frågor vid den tiden.

  Fast det är väl bara jag och några andra kombinerade politik- och serie/skämttecknings-nördar som bryr sig, antar jag.

  SvaraRadera
 6. Det värsta är att en av de bästa dagsaktuella tecknarna bara syns i västerbottenskurirens spridningsområde för Nicklas gör någon gång då och då sådana. Och han gör det bra. Roligast i Sverige på det enligt min mening.

  Eftersom det inte längre finns vare sej någon som kan stava eller någon som kan minnas Ströyer så tror jag inte det spelar någon roll.

  SvaraRadera
 7. Hur går tävlingen till, ska man ringa och rösta som i Idol? Jag känner minst ett par tre stycken som jag kan övertala att rösta på dig Åke! Säg bara vilket telefonnummer vi ska ringa! ;-)

  SvaraRadera
 8. Det är nån jury som ska ta ut 5 finalister i varje kategori och sedan ska det röstas. Jag har tydligen anmält mej under kategorin övrigt.

  http://www.dax.se/index.php?id=6705

  SvaraRadera