måndag 19 oktober 2009

Bastuflotte

En av kamraterna står i begrepp att fylla femtio. Vi rövade bort honom och körde ut till en bastuflotte med badtunna.


Vi hade en sagolik tur med vädret. En åtta plusgrader och strålande sol. Det blev några timmars samkväm i våt omgivning där diskussionerna som vanligt var intressanta men olämpliga för offentlig redovisning. När vi skulle åka därifrån kom någon på den briljanta idén att resa endast iklädda morgonrockar för att kunna spara de rena kläderna till efter dushningen. Eftersom stranden var något fuktig älvsstrand så hade alla gummi stövlar och eftersom det började kyla på hade alla huvudbonader. Födelsedagsbarnet hade fått en exceptionellt löjlig mössa med sin initial på men de andra huvudklädnaderna stod baske mej inte långt efter.

Under resans gång så insåg de i bussen som jobbade inom vården hur de skulle se ut om vi hamnade i en bilolycka. Man såg framför sen nio pers i fula morgonrockar, hysteriskt fula mössor och stora gummistövlar och intet mer skulle komma in på akuten. Vårdpersonal ser alltid till att dom har representabla underkläder när de festar för att slippa bli dagens fikaflabb på akuten.

Eftersom jag skulle jobba så var jag chaufför. Jag släppte av stollarna vid vårat spa på stan och körde hem. På morgonen efter jobbet så läste jag på vk.se för att se om någon gripits för förargelseväckande beteende men det var ingen som stämde överens med mina passagerare så jag kunde sova lugnt.

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Mitt namn är Lina och jag är på jakt efter att hyra en bastuflotte av exakt den typen som är på bilden! Jag bor också i Umeå och har hört talas om att det ska finnas en i Sörfors, kan detta vara samma som du och dina vänner besökte? Skulle väldigt gärna vilja få tag på dem som hyr ut en sådan. Om du har någon upplysning om detta vore jag väldans tacksam!

  SvaraRadera
 2. Det är just den. Den ägs av de som bor där och jag tror inte att de hyr ut till okända. Du kanske kan få tag på någon som vet via www.sorfors.se ?

  SvaraRadera
 3. Aha, ja jag har fått några namn på folk som kanske vet i intresseföreningen. Får forska vidare. Tack ska du ha!

  SvaraRadera