tisdag 6 oktober 2009

Folk nuförtiden

Dagens ungdom är lata, odrägliga och bortskämda. Men jag kan liksom inte förebrå dem för vi var likadana på våran tid.

De jag tänkte avhandla idag är dagens föräldrar. Jag hade parkerat utanför Ica Maxi. När jag ska backa ut så är det två barn pe kanske tre-fyra år som lekte bakom bilen. Brevid stod deras moder. Jag trodde att hon på något sätt undgått att upptäcka att jag höll på att backa ut så jag ropar "Ursäkta, men era barn leker bakom bilen när jag ska backa!" då svarar småbarnsförälderskrället: "Jag har sagt åt dem men dom vill inte flytta på sej!". Va!? Snacka om modernt föräldraskap. Bara rycka på axlarna och säga "det är inte mitt fel".Nu var det så lyckligt att barnen upptäckte en annan backande bil som de kunde leka bakom så jag kunde ge mej iväg utan att behöva syna hur jag skulle ha agerat.

3 kommentarer:

  1. haha, är det sååå man ska göra?!?! Tänk om nån hade talat om det tidigare , då hade det nog blivit ett barn till i det här huset! ;)

    SvaraRadera
  2. Du är en tysk hemmafru. Det måste ju ses på saken på ett helt annat sätt. Bland annat verkade cyklisterna ha rätt att döda om ett barn råkade springa ut i cykelbanan.

    SvaraRadera
  3. Underbart! Du hade ingen möjlighet att backa på morsan utan att skada barnen?

    SvaraRadera