torsdag 17 september 2009

Min fiendes fiende

Den gamle kulturkändisen Mohamed Omar har på senare tid funnit nya vänner. Han har funnit en gemensam värdegrund med Nationaldemokraterna när det gäller "Israelkritik" och skall anordna en gemensam demonstration. Nationaldemokraterna är en sådan där avknoppning från nynazistiska rörelser. En annan avknoppning är Sverigedemokraterna som dock vill markera avstånd från de gamla nynazisterna och är märkligt nog ett av de mest Israelvänliga partierna. Det är lite grann så att föredrar man bomberjacka och kängor med stålhätta så går man till ND och föredrar man Dressman så går man till SD och får välja Israelsyn därefter. Sverigedemokraterna ska hursomhelst anordna en motdemonstration.

AFA som är en sammanslutning av vänsterungdomar som gillar att slåss men är ointresserade av fotboll. Man gjorde bort sej lite grann senast då man inte riktigt läste situationen rätt. När bilar och sopcontainrar i Rosengård började brinna ville man vara med på partyt. Men man blev bortkörd av invånarna. Det visade sej att invandrarna i Rosengård inte alls uppskattade att svenska medelklassungdomar kom till stadsdelen för att elda bilar och slänga sten på ambulanser. Som de värsta braksvennar. Man tycker att Rosengårdarna borde veta bättre. Men nu vädrar AFA ny luft och ska också ordna en motdemonstration mod Omar/ND-demonstrationen. Man undrar hur det hela ska avlöpa.


Nåja. Eftermälet är lika givet som dagen-efter-schlagerfestivalen-fel-låt-vann: "Det var polisens fel".

4 kommentarer:

 1. Kanske dags att kalla in Kapten Sverige?

  SvaraRadera
 2. "-AFA som är en sammanslutning av vänsterungdomar som gillar att slåss men är ointresserade av fotboll."
  Sådana klockrena analyser hör man aldrig på Aktuellt!

  SvaraRadera
 3. "...ett av de mest Israelvänliga partierna." Må så vara, men samtidigt är de motståndare till kosherslakt och omskärelse av pojkar. Så snarare antisemitiska Israelvänner isåfall.

  SvaraRadera
 4. Jag är rätt skeptisk både till kosherslakt och omskärelse men ser mej inte som det minsta antisemit för det. SD:s ställningstagande är förstås ren populism. Man gör väl bedömningen att de grupper man vill attrahera är betydligt mer skeptiska till arabvärlden än till Israel och så slipper man buntas ihop med "nationalister" genom att öppet stödja Israel.

  SvaraRadera