torsdag 16 december 2010

Tranåsnaprapaten

Det har gått några dagar sedan vi fick vår första självmordsbombare. Till en början så tog jag det ganska lungt eftersom det kändes lite amatörmässigt men ju mer jag hör ju mer reser sej nackhåren. Det där hade kunnat sluta riktigt illa.

Reaktionerna är intressanta förstås. Många har dragit fram Europols statistik över terrorbrott. Vi kan vara lugna eftersom endast 0,34% av terrorbrotten i Europa begås av islamister, de flesta begås av separatister. Så rent statistiskt så ska vi i den svenska julhandeln snarare ängslas över attentat från ETA och IRA  än från islamister. Det känns ju skönt att veta.

Annars puttrar de flesta på som vanligt. "Äntligen" utropar Jimmie Åkessons flickvän på twitter, Anders Carlberg menar att om vi bara kraftfullt kallat Lars Wilks för rasist och umgåtts mer med unga pojkar i förorterna så skulle vi inte råkat ut för sånt här, Broderskapsrörelsen menar att Sverige bör ta avstånd från Wilks. Alla fortsätter liksom med den agenda de hade innan  - bara ett snäpp galnare än förut.

Men den gemene svensken då? Hur låter det där? Jodå, ilskan mullrar i det tysta. På självmordsbombarens bostad lär det ha satts upp tre arga lappar.

5 kommentarer:

 1. "Det är FÖRBJUDET att smälla av bomber på gatorna!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Styrelsen"

  SvaraRadera
 2. man ska stödja Vilks !

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte om man ska vare sej det ena eller det andra. I Sverige finns ingen hädelselag så Vilks gör inget olagligt och då är det som det är med det - sedan får man tycka vad man vill om honom och hans konst.

  SvaraRadera
 4. Således är det inte Vilks man ska stödja, utan hans rätt att bete sig illa. :)

  SvaraRadera
 5. Precis. Yttrandefriheten är en viktig grundprincip i en demokrati. Nu har många en väldigt märklig tolkning av yttrandefrihet och menar att den inte ska "missbrukas" vilket ju är en rätt märklig tolkning egentligen. Jag har skrivit om Vilks två gånger tidigare:

  http://forsmark-stralandetider.blogspot.com/2010/05/vilks-liten-repris.html

  http://forsmark-stralandetider.blogspot.com/2010/05/vilks-nagra-funderingar.html

  SvaraRadera