tisdag 28 december 2010

Sossezombiesar

Jag såg fläckar av "Drottningoffret" igår. Man ska förstås inte döma en serie efter första avsnittet men den inledande känslan var att det måste vara någon form av parodi. Rågblonda nazister, frejdiga invandrare, kloka ansvarsfulla kvinnor och karriärberusade män. Det var som att kliva in i en vindtunnel av politisk korrekthet. Suzanne Reuter är som vanligt strålande så jag ska ge serien ett avsnitt till.

Men nu slumpade det sej så att programmet följdes av Grotesco som av en himmelsk slump hade gjort ett avsnitt och socialdemokratiska zombiesar. Timingen hade inte kunna vara bättre. Hur en borgare blir biten av en "såsse" och förvandlas till en zombie som smittar andra i grannskapet som börjar haspla ur sej sosse-floskler är helt briljant.

Men jag slås av en liten detalj. Svensk humor brukar ju utövas av sk grabbgäng som vid behov av kvinnliga roller helst själva klär sej i kvinnokläder. Men Grotescogänget använder sej av ett par kvinnor där Emmorna Peters och Molin utmärker sig. Men vid en hastig genomtittning så hittar jag inte deras namn i rollistan eller i inslagen på SVT:s hemsida. Skumt. Är det avsiktligt man anonymiserar de kvinnliga skådisarna? Eller är det nån sorts metahumor?

5 kommentarer:

 1. Jag såg inte EN frejdig invandrare, inte EN klok ansvarsfull kvinna och inte EN karriärberusad man.
  Hur fan ser du på TV?

  SvaraRadera
 2. Hej anonym.

  Roligt att du hörde av dej. Den ansvarfulla kvinnan spelades av Alexandra Rapaport. Du kan väl inte ha missat henne? Fyra kul invandrarungdomar klev av tunnelbanan och nojsade med varandra på ett sådant där mysigt och varmt sätt och en av dem blev knockad av den svenska Afganistansoldaten. Den karriärkåte mannen stod på andra sidan om Suzanne Reuter.

  SvaraRadera
 3. Bra och trevligt svar på en så otrevlig och anonym kommentar, Åke!

  SvaraRadera
 4. Det brukar sällan löna sej att tangentbordsfäktas med folk som är upprörda av en eller annan anledning. Vederbörande kanske inte ens menade så illa som det lät.

  SvaraRadera
 5. Nytt avsnitt. Suzanne Reuter är strålande och nazisterna verkar vara restlagret från någon gammal Björn Skifs-komedi.

  SvaraRadera