måndag 5 september 2011

Nätaggregat

Min dator kapsejsade. Den var bara helt död. Det lyste en liten lampa på moderkortet som visade att det fanns ström. Men efter tre timmars felsökning så fick jag konstatera att det var nätaggregatet som gått i pension. Så det var bara att åka ut och handla.

Att shoppa har ju sin struktur. Man längtar efter något och så småningom kanske man kan unna sej det. Man drömmer om ett laserpass och så köper man det och får gå runt och sätta saker i våg på ett seriöst sätt. Man drömmer om en extra nätt cirkelsåg och så unnar man sej en sådan och kan smidigt såga på svåråtkomliga ställen. Men köper extra minne till datorn och kan sitta och njuta av att processorbelastningen mer än halveras.

Men nätaggregat är hopplöst tråkiga. När man bytt ut det trasiga kan man bara konstatera att allt är som före det gamla gick sönder.

Men å andra sidan så var det nya aggregatet läckert Darth-Vader-svart. Synd bara att ingen får se hur fint det är där det sitter inne i datorlådan.


Symptomatiskt så har ingen sjungit in någon sång om nätaggregat. Det närmaste jag kan komma på är Jämmerton Jönssons "Återkopplingsaggregat blues". Men den verkar inte ligga uppe på Youtube ... Vi får hålla till godo med Kapten Vingummi:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar