lördag 16 juli 2011

Längtar efter Conan

Harry Potter och dödsreliker, Tintin, Bilbo och så vidare. Det finns så många filmer att längta efter just nu men den jag längtar efter mest av alla är Conan the Barbarian.


Okej, den här Conan ser lite mesig ut och som om han borde ha spenderat några fler timmar på gymmet men det övriga ser lagom spektakligt ut.

5 kommentarer:

 1. Mesig? Icke! Manlig!

  (Fast yxskaftet ser ut att inte riktigt hänga ihop med yxhuvudet när man förstorar bilden IMHO.)

  Vedklyvning torde f ö vara helt rätt användningsområde för yxor som egentligen är alldeles för tunga för att ha som stridsyxor. Stackars Conan skulle ju få mjölksyra innan han huggit ihjäl sin sjuttonde hyrkanier.

  SvaraRadera
 2. Nu var jag otydlig. Jag menade den nye film-Conan. Jag tänker liksom inte på mej själv i såna termer utan jag är ju bara jag. För att efterlikna Frazettas original så har jag lätt överdrivit vissa kroppsdetaljen men singel-packet är ganska realistiskt återgivet.

  Jag vet inte hur folk funkade förr. Jag har vedklyv numer för jag alstrar mer värme vid klyvningen än vad veden gör. Men gamla gubbar klöv timme ut och timme in när jag var liten. Det kan ju ha varit samma på den hyperboeranska tidsåldern att man hade uthållighet med yxan på för att klyva ved och folk.

  SvaraRadera
 3. Vad gäller var saker sitter så är bilden helt digitalt tecknad så man sitter och förstorar delar och en del saker har hamnat fel som det ena benet och yxan är lite vind.

  SvaraRadera
 4. Jag anade nästan att det var något digitalt med yxan-grejen.

  Jag har inte så mycket emot hur nye film-Conan ser ut, men den trailer jag sett verkar tyda på att det blir en "skrik för att verka hotfull"-Conan, medan jag föredrar en "var tyst och delvis därför så hotfull"-Conan. ...Fast det tycker jag inte Schwarzenegger klarade heller, det är bara i Smiths och Buscemas ljusare -- eller kanske snarare mörkare -- stunder jag tycker man fått se det. (Ja, och så Frazetta förstås, men han och andra cover artists behöver ju inte skildra tidsförlopp, så det blir ju litet enklare för dem.)

  Det fina med att klyva ved i stället för hyrkanier (eller om det nu är turanier som brukar agera vedträn) är ju att man inte behöver hålla yxan uppe hela tiden, eftersom veden aldrig kommer att hugga tillbaka. Fast vad vet jag om det egentligen -- det kan ju mycket väl finnas någon muterad eller genmanipulerad björk där ute med mitt namn på sig...

  SvaraRadera
 5. "...Conan, destined to wear the jeweled crown of Aquilonia upon a troubled brow."
  Jag har en fäbless för den gamla filmen i all sin töntighet, men är beredd att ge den nya en ärlig chans.
  Är också nyfiken på det tentakelmonster som skymtar förbi i trailern. Bra monster kan lysa upp den mest mediokra film.

  SvaraRadera