onsdag 13 april 2011

Apelsinmannen

Apelsiner är lite av en favoritfrukt - ja, bananer är förstås den absoluta favoritfrukten - men apelsiner är god tvåa. Men de smakar inte som när man var liten. De är ofta lite torra och tråkiga. De godaste apelsinerna nuförtiden tycker jag är Jaffa men det är ju lite känsligt i Umeå. På Coop Forum var det länge sedan jag såg några Jaffa. Jag antar att det är någon någonstans som genomför något slags bojkott åt mej så att jag ska slippa tänka själv. Man brukar ha några grekiska apesliner som har en anstrykning av hushållspapper både till smak och konsistens. Så det var inte utan att hjärtat slog en liten volt när jag fann Jaffa-apelsiner på Willys senast. Jag smög raskt ner ett gäng.


Men som vanlig ordning på Willys så var det si och så med märkningen. Det var både Maroc och något Egyptiskt märke som hette Al-Shams i högen. Jag tog några sådana också. Mubarak har väl varit alltför västvänlig för att fylla de svenska kriterierna men den nya militärregimen kanske kan bli en sådan där kramvänlig diktatur som vi i Sverige föredrar.

Men tyvärr, Egypten, ni förlorade det här kriget också. Det var en vattnig och tråkig historia.

1 kommentar:

  1. När du skriver om apelsiner och krig kom jag och tänka på den här underbara sketchen med min favoritkomiker Eddie Izzard:
    http://www.youtube.com/watch?v=7jSE3JANx14

    SvaraRadera