måndag 28 februari 2011

Röda ballonger

Utvecklingen i arabvärlden får en att tänka på många saker. En sak som naturligtvis ligger i bakhuvudet är oljan. Västvärlden i allmänhet och USA i synnerhet har haft en ganska tveksam inverkan på demokratiutvecklingen i regionen och många gånger verkar det vara så att dåliga beslut har många gånger berott på att man velat säkra tillgången på olja. Men det är ju också svårt att förstå varför vi tillåter oss att vara så beroende av olja. Umeå Energi eldar fortfarande med olja trots tillgången på alternativ.

Häromdagen så åt jag en banan. Men det gick så fort att jag hann aldrig känna smaken men eftersmaken var så angenäm att jag åt en till. Så ska man ju inte göra som en balanserad och mogen man. Efter ett tag så inser jag varför. Tydligen så är det så att matsmältningsapparaten förändras och sådant man kunde göra som ung går inte längre för sej. Man förstår varifrån uttrycket "pruttgubbe" kommer ifrån.

Då inser jag att jag är något på spåren. En människa producerar ungefär 2 liter tarmluft per dygn. Det är prima naturgas av bästa märke. Det handlar alltså om tiotals miljoner kubikmeter naturgas som varje dygn går rakt upp i atmosfären och bidrar till växthuseffekten. Det hela går ju också att öka på genom viss kosthållinging. Ni som gjort lumpen minns ju att det var livat på luckan på torsdagskvällarna.

Det borde väl gå att samla upp i ballonger på något vis? Då borde det ju också synas vilka som bidrar till samhället. Samtidigt så går jag och när en annan fundering. Tittar man på naturen så är det ofta hanarna som prålar med fjäderdräkter, har stora hornkronor och är färggranna för att tjusa honorna. Männen är också de i människovärlden som först pyntat sej med smink, färggranna strumpor, smycken och färggranna fjädrar. Till och med vikingarna lär ha varit förtjusta i glansiga och färggranna tyger. Men på något sätt har kvinnorna alltid lyckats överta alla de här sakerna.

Men här samlas de två tankarna till en. Tänk vad vissa män kan pråla med sin duktighet om vi samlar tarmluften (vi måste komma på ett sexigare namn) i röda ballonger.


Öh, det är alltså sånt jag går och funderar på.

2 kommentarer:

  1. Bra tanke men jag är ledsen Åke det skulle aldrig fungera i Sverige. Jag menar tänkt dig i skolan om man skulle se att lille Nisse har mindre sprutt på sin prutt än Åke. Då måste man ju sätta honom i en speciell FIS-klass, snacka om att bli utpekad!

    SvaraRadera