onsdag 9 februari 2011

Freak show

En gång var jag på Täfteå dansloge. Det är ett rätt mysigt ställe och mycket omtyckt av dansörer långväga omkring. Själv är jag ingen större dansör och har aldrig riktigt kunnat förlika mej med dansbandskulturen. Det är lite för jönsigt för min smak. Sen att alla heter Bengt-Åke, Per-Åke, Nils-Åke osv stör mej lite grann på ett sätt som jag inte riktigt kan definiera. Men hursomhelst så är folk väldigt glada och trevliga på sådana där ställen. Ungefär som folk är mest men ännu lite mer.

Så efter att ha genomlidit hur hallåorna och jinglarna har verbalt våldfört sej på ortsnamnet så var jag tvungen att kasta ett öga på "Dansbanan i Täfteå". Var har dom grävt upp dom här människorna? Jag har kajkat runt i övre norrlands mest inavlade trakter och har aldrig sett dess like.Kunde man inte ha låtit några något mer normala dansörer fått komma till tals? Mannen som har garaget brevid mej är i sjuttioårsåldern och åker en tio-femton mil på helgen för att dansa nånstans. Hur trevlig som helst. Han har inga kattmumier i garderoben.

5 kommentarer:

 1. ...fast han har skumma grannar!
  ;)

  SvaraRadera
 2. :) Nästa vecka kommer jag med, fast bara som bifigur, kompis till en inbiten dansare, som jag nog tror du kommer att tycka är mer normal. Visst är det ändå lite roligt att se människor och miljöer man känner igen även om man/jag inte besöker danslogen?

  SvaraRadera
 3. Jag såg bara en snutt av den andra delen men den verkade mer jordnära. Ska bli kul att se hur ni framställs. Det som är värst med att stå framför en kamera är det här att ens fina och klockrena rikssvenska på något sätt förvandlas till en bred och bondig "norrländska" av oidentifierbart ursprung.

  SvaraRadera
 4. Såg avsnittet från Täfteålogen ikväll.Inte minns jag att det var så töntigt där på vår tid.Framförallt var alla unga på den tiden :))

  SvaraRadera
 5. Det är väl lite störande att det är så mycket gammfolk. Men ännu mer störande är att de flesta av gammfolket är ungefär jämnåriga med en själv.

  SvaraRadera