onsdag 2 mars 2011

När man är en glad pensionär

Det är väldigt olika vilken reklam som talar till en och inte. Det som gör mej allra mest arg är pensionfondsreklamen. Om de satans krämarna använde pengarna till annat än reklam och egna bonusar kanske vi skulle få några pengar kvar till pensionen men om man tittar i det röda kuvertet så lär man få ägna sin pension åt att samla burkar. Så jag blev lite förvånad över det sug jag kände från SPP:s senaste reklam. Först inleder man med en gubbe som ägnar sej åt modelljärnväg - och det skulle jag gärna ägna min ålderdom åt. Problemet är bara det att en månadsinkomst lär räcka till ungefär ett lok. Jag var och tittade hos modelljärnvägshandlaren här om månaden. Han hade rätt bra utbud med många fina lok. De flesta jag var intresserad av låg runt tiotusen. Och så hittade jag en rälsbuss, precis sådan som jag åkte till Kåbdalis i när jag var liten, i skala Z. När jag ystert frågade om priset på den så svarade han bara "behöver du fråga så har du inte råd".

Men nästa del i reklamen är nästan ännu mer sug i. Till tonerna av något Jan Lindbladspektakel så åker ett par rullbräda nakna i en park. Man ser inte var det är men någonstans associerar man med Central Park. Det är lite så att det nästan är en sådan där sak som finns på ens Bucket List att åka rullbräda naken i Central Park.


Först så inser man, med tanke på det röda kuvertet, att man isåfall får nöja sej med Döbelns park som är ganska osexig. Och apropå osexig - hur fräscht är det med nakna sjuttioåringar som åker rullbräda i parker?

4 kommentarer:

 1. Ja, det är ju 10 år kvar om någon undrar. Ja, minst 10 år. Antagligen kommer det att vara som med interrailkorten. Först var de upp till femton, men då kände jag mej lite för ung. När jag fyllde 17 så höjde de till sexton. När jag fyllde 18 så höjde de till 17. Och så höll det på ända till långt över 20.

  Och så kommer pensionsåldern att utvecklas för oss senare femtitalister. När vi fyller 65 kommer man inte att få gå förrän 67. När vi fyller 67 kommer man inte att få gå före 73. När vi fyller 73 kommer man inte att få gå före 80. Sen är man väl skita i vilket.

  SvaraRadera
 2. Det kanske finns en (bak)tanke från pensionsförsäkringsbolagens sida att suggerera fram en vilja hos alla nyblivna pensionärer att ställa sig nakna på en skateboard. Med tanke på min egen förmåga att stå på en skateboard kan jag tro att det blir mera över för dessa bolag!

  SvaraRadera
 3. Håkan / Wakuran3 mars 2011 23:37

  Det är rätt dålig återväxt bland modelljärnvägsfantaster, tydligen. Dels så har järnvägen inte längre samma glamour den har haft, dels kostar det massor att komma igång. Det verkar som marknaden går runt typ genom begränsade specialutgåvor av obskyra lok och vagnar till galna tyskar och japaner.

  Min brorsa höll iofs på litet grann runt 10-15-årsåldern, och jag tror hans gamla samling ligger kvar någonstans på vinden, men jag orkade aldrig ta upp det efter honom.

  SvaraRadera