måndag 8 augusti 2011

Nolia

Jag var på Nolia-mässan igår. Det är alltid en fantastisk upplevelse.

En gång var jag på en serie, moped och leksaksmässa i Stockholm. Mässan lockade imponerande 25 000 besökare. En av stockholmarna frågade mej: "Så här stora mässor har ni inte i Norrland, väl?". Jag fick göra honom besviken och säga att den största mässan norr om Hannover var Noliamässan med 500 000 besökare. Lite chockad frågade han vad som såldes på den mässan. "Öh, det är väl mest skogstraktorer, snöskotrar, fiskespön, dasslösningar, värmepumpar ... såna saker". Han sade inget mer men hans ögon röjde tvivel om min landsändas psykiska hälsa. Nu är väl inte Nolia störst längre men den är fortfarande hiskeligt stor.

Som den ordentliga gubbe jag är så hade jag med mej en miljövänlig tygkasse för alla broschyrer och dasslösningar, kaminer, träbåtar, logosolsågar och fyrhjulingar jag tänkt införskaffa.

Det enda jag visste att jag skulle köpa var en flytväst. Van logistiker så sparade jag det inköpet till sist. Det är hopplöst om man köper en stor grunka för att gå och trängas med den hela dagen.

Så när jag skulle gå ut så köpte jag flytvästen och fick nöjet att prata pitemål med försäljaren. Vid utgången träffade jag två bekanta herrar som såg uttröttade ut. De hade väntat på sina bättre hälfter i förtiofem minuter. Den ena skulle träna på kvällen men den andre föreslog jag att vi skulle gå och ta en pilsner. Har man väntat förtiofem minuter får man gå och ta en öl. Det står i äktenskapsbalken. Men damerna kom precis då.

Men när jag skulle cykla hem så insåg jag ett annat logistiskt problem. En flytväst och en överfylld broschyrkasse ryms inte på pakethållaren.


Nu är jag van att bli tråkad för att jag använder cykelhjälm. "För helvete Forsmark - ta av dej den där jävla hjälmen!" brukar mina vänner säga och när man cyklar brukar man höra barn ropa till sina föräldrar "Titta - en vuxen med cykelhjälm!". I det perspektivet tog det mot lite men det fanns bara ett sätt att få hem flytvästen.


Jag fattar nog vad folk tänkte men better safe than sorry ....

4 kommentarer:

  1. ..Emma höll på garva läppen av sig men undrar om du är seriös! :))

    SvaraRadera
  2. I och med att västen var blåsvart och kraglös så fick jag bättra på det hela men så är det när man är skrönör.

    SvaraRadera