fredag 26 augusti 2011

Hell week

Även om det kanske rått torka här på bloggen så har undertecknad varit utsatt för allt annat än torka. Vi skulle upp och ägna oss åt byggnationer på den sista semesterveckan. Men himlen öppnade sej när vi kom fram och förblev öppen till den näst sista dagen. Sjön steg drygt en meter på en vecka då den normalt brukar sjunka. Det lilla diket som går bakom ett av husen, som normalt brukar motsvara en stril liknande en ölstinn herres guldstråle, förvandlades till en brusande fors som Snoddas skulle besjungt om han sett den.

Det är det värsta som finns när man ska bygga i regn och vi fick bara en bråkdel av det som vi önskat åstadkomma ...


Helt klart var det någon som gjort kaos på vädret. Träden visste inte vad de skulle göra och björkarna släppte en del av sina löv samtidigt som mygg och knott vaknade till så fort det var uppehåll.


Sista dagen så blev det uppehåll och strålande väder. Vi byggde från 7 på morgonen till 2 på natten i ren ysterhet.

Det var lite märkligt att lämna den höga höstluften för att åka ner till Umeå och slås av den djupgröna sensommaren. Men när jag gick till jobbet igårkväll så hade jag regnjackan i tvättmaskinen. Men det såg inte ut som någon överhängande risk för regn. Naturligtvis så regnade det på morgonen när jag skulle gå hem. Men en bra karl står aldrig handfallen! snabbt fixade jag ett skydd som jag hade under jackan för att inte bli dyngsur ända in i märgen:


1 kommentar:

  1. ..jag måste säga att COOP-påsarna är lite stabilare än Willys!

    SvaraRadera