lördag 17 december 2011

Jag är dagens mupp!

Undertecknad har fått ett ärofullt uppdrag - nämmeligen att teckna Dagens MuppScandinavian Muppet Art.


Jag har en rätt nära och lång relation till Kakmonstret. På något sätt så är jag förbunden till honom på ett nästan preverbalt plan. Det hela startade som allt psyko-junk i barndomen. När jag var liten så rådde mycket strikta regler. Man skulle blint lyda allt som vuxna sa. Och man fick för Guds skull aldrig ta den sista kakan på kakfatet. Så man lotsades runt bland vithåriga tanter på exotiska orter som Vuollerim, Torrivaara och Murjek och den vithåriga tanten trugade på en den sista kakan. Man skulle ju lyda vuxna. Men meningen var att man skulle visa sin goda uppfostran genom att säga nej. Jag kan säga att det blev fet-fail varje gång. Det var helt omöjligt att se logiken i det hela. Jag har ett dunkelt minne att jag en gång löste kakfats-problemet ungefär som kakmonstret. Innan det var sagt varsågod ens. Och detta var runt 1960 då alla barn var väluppfostrade. Utom jag tydligen.

Den här bloggen har faktiskt haft uppe kakmonsterfrågan en gång tidigare:


PS. Det är ett litet jubileum idag. Det här är faktiskt mitt sjuhundrade inlägg. Jag tror att det ska firas med en lite kaka.

2 kommentarer:

  1. Grattis, Åke!

    Jag har läst lite om kakmonstret. Det gick något rykte om, att det skulle dyka upp ett annat monster, som skulle lära "Sesams" unga tittare, att äta mer nyttigt. Grönsaksmonstret skulle visst detta monstrum, i så fall, ha hetat.

    SvaraRadera