fredag 11 mars 2011

Winds of change - Håkan Juholt

Så blev det klart till sist. Man förordar Håkan Juholt som ny partiledare för socialdemokraterna. Han var tydligen den kanditat som fick minst många reservationer från distrikten -  de hade väl glömt bort att han existerade.Partiets urvalsprocess väcker minnen av gamla Sovjetunionen. Plötsligt dök det upp en ny gubbe med grått hår och buskiga ögonbryn som ingen hade hört talats om tidigare. Helt uppenbart vill man markera att här ska det bli oförnyelse. Och vad kan väl vara tryggare än en pampfet, gråhårig äldre man med ögonbryn som skulle fått de gamla sovjetledarna att gråta av avund.

När efterträdaren till Göran Persson skulle utses så fanns det bara ett enda kriterium som räknades. Det måste vara en kvinna -oklart riktigt varför. Man har fortfarande inte förstått i partiet vad det var som var problem med Mona Sahlin. Och man kommer inte att vilja förstå. Det nya kriteriet är - lika oklart varför - vi måste ha en gubbe. Tomas Östros gick bort på grund av att han är så mager och färglös. Mikael Damberg kändes för syntetisk. Det var som om man korsat Palme och Ingvar Karlsson och kört det hela genom ett boxer-Robertfilter.

Folkbladet
Expressen
Aftonbladet

3 kommentarer:

 1. Jag tycker att Juholt verkar vara en bra karl. Vet inget om karl så jag får gå helt på utseendet. Rejäl och gott om ansiktsbehåring, ungefär som du :)

  Kan bli hur bra som helst det här, men det är långt kvar till nästa val.

  SvaraRadera
 2. Roligt namn ochså, Juholt. Karlsson, Persson och Sahlin låter ju inte direkt jättekul.

  SvaraRadera
 3. Säkert en bra karl, men är det verkligen vad partiet behöver? Vi får se hur det går som sagt var. Tage Erlander var ju ungefär lika otippad när det begav sej.

  SvaraRadera